sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Tästä kesä voi alkaa...Jo joutui armas aika ja täällä ollaan... Ja vieläpä hengissä. Takana on vauhdikas toukokuu äitienpäivineen ja kaikkine juhlineen, mutta niinhän se aina. Kaksi ihanaa reissua Kuopioon, Tanssin kevätnäytökset, MLL:n lastenjuhlat, koulun kevätjuhlat... Tylsä yskäkin oli riesana jossain välissä. Kaiken maailman tivolin ja sirkuksen välissä olen haravoinut 30 säkkiä lehtiä, pätkinyt pensaita, kierrellyt puutarhoja... Grillikausi korkattu, kalaa savustettu, muurinpohjalettujakin jo paistettu. Ja vaahtokarkkeja. Ihania kesäjuttuja! Säät ovat suosineet, joten ilo on otettava irti näistä hetkistä. Lapissa rikotaan hellelukemia ja Keski-Euroopassa vietetään Suomen kesää. Reilua!
Toukokuussa oli monelaista työpalaveria, syksyn suunnittelua ja tutustumista iltapäiväkerhotoimintaan. Kesälukemisena on mm. opetushallituksen opuksia, joihin tutustumisen ajattelin aloittaa riippumatossa. Onneksi on aikaa perehtyä, sillä parisen kuukautta ollaan vaan ja hengaillaan, ei mennä nukkumaan... Tästä pääsenkin sujuvasti tähän aamuun. Niin. Mun PITI nukkua pitkään, aamulla ei kiirettä minnekkään, kerrankin sellainen aamu olisi edessä... MUTTA heräsinkin reilusti ennen kuutta sattuneista syistä. Yksi tulee töistä, pari muuta baarista. Ihan äänettömästi ei aina suju nämä tulemiset. Kuka sanoi, että helpottaa kun lapset kasvavat. Just. Näe ja koe. Ei sovi mulle yhtikäs tälläiset ennen kukon laulua ylös aamut. Olo on kuin pilvessä (tai mistäs minä sen olotilan tiedän, eheheh). Virkistyin sen verran, etten viitsinyt enää mennä takaisin nukkumaan. Kahvia vaan lisää, sillä mennään! Sen verran tunnustusta nuorille, että alkavat jo oppia. Siis sen, että tässä talossa asuu muitakin. Ylilyöntejä sattuu, mutta niinhän meille aikuisillekin. Esim. mulle Vero Modan loppuunmyynnissä viime viikolla. ;)


Viimeinen aamu ja todistusta hakemaan. Jännitystä ilmassa. Opelle hyvät kesät ja heipat. Voi sitä iloa ja riemua koulunpihalla kaikkien virallisten osuuksien jälkeen. Sen tuntee muistaa varmaan jokainen meistä. 

Ensi viikolla starttaa sitten kesäleirit. Ensi viikolla alkaa sporttileiri Vuokatissa ja sitten 4H:n maatilaleiri. Tänään juhlistamme ylläolevan nimppareita. Jätskikakkua kehiin siis. Mies on valloittanut jo riippukeinun, minä taidan pestä lisää ruukkuja ja jatkaa istutushommia. Sitten syödään kakkua.

Aurinkoista sunnuntaipäivää!

8 kommenttia:

 1. Paljon ootte touhuilleet ja paljon on näköjään ohjelmaa edessäkin :)
  Oikein ihanan aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommat ei tekemällä lopu, mutta välillä relataankin... Huomenna nukun niiiiiin pitkään, ei ketään kotona herättelemässä, parhautta!

   Kivaa viikkoa! :)

   Poista
 2. Onpas teillä puuhaa riittänyt - ja lasten ilo kesälaitumille pääsystä on ihanaa. Meillä tuo ihanuus päättyi viime keväänä, kun poika lakitettiin. Mutta suvivirsi veisattiin eilen täällä kotona - no joo, nuoriso pakotettiin mukaan. Nimittäin ei ala kesä ennen sitä!
  Ihanaa lomaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Suvivirsi kuuluu asiaan! Muutamaan vuoteen sitä ei koulussa kuulunut, mutta onneksi palasi ohjelmistoon...

   Aurinkoista viikkoa! :)

   Poista
 3. Jopas on puuhailtu kovasti :) Koulujen loppuminen, kesälaitumelle pääsy on aina ihana asia ja sitä on kiva jotenkin juhlia tai huomioida. Mukavaa sunnuntai päivää teille sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo katsoa, miten lapset nauttivat olosta... Itsestä nyt puhumattakaan. :)

   Poista
 4. Paljon puuhaa!:)

  Ihania kuvia!<3

  Aurinkoista alkanutta viikkoa!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkuvat ovat paljon valoisempia ja kivoja...

   Mukavia kesäpäiviä sinnekin! :)

   Poista