sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Wine & Fruits


Kuulin ystävältäni tästä uutuuslaminaatista. Hullaannuin täysin! Kuten monesta muustakin asiasta, ehehheh... Menin ja tilasin mallipalan tai oikeastaan kaksi, värit rustic ja rustic white.
Valikoimassa on vielä väri rustic black. Kuosi on koottu vanhojen viini- ja hedelmälaatikoiden
leimamerkityistä kansilaudoista ja hullaannuin lisää! Mutta tämä ja muita erilaisia lattiavaihtoehtoja löytyy Suomen suurimmasta parketti ja laminaatti verkkokaupasta, josta en ollut koskaan ennen kuullutkaan, erikoisparketti.fi -sivusto, linkki yllä. Varoitan, voi mennä lattiat uusiks, hih!

Kotimme yläkerrassa on alkuperäinen tammiparketti 60-luvulta. Tykkään lattiasta, se ei ole ihan tavan mosaiikkiparketti, vaikka pienistä paloista (14x3cm) koostuukin. Se on ns. suorakuvio. Mutta... Lattia on vanha ja kulunut. Moneen kertaan hiottu, ettei voi hioa yhtikäs enää. Kengän korkokin on tullut lattiasta läpi, joten ymmärtänette lattian haurauden.
Keittiön lattia on pahimmassa jamassa, sen vaihdammekin ensimmäisenä. Kesällä. Sekä ruokailutilan ja eteisen. Ne menevät siinä samalla ja vaativat samaa materiaalia. Laattalattiaa ollaan mietitty moneen kertaan, mutta se on vaan yksinkertaisesti liian iso homma toteuttaa.
Parketti menee keittiön kaapistojen alle, pitäisi siis purkaa alakaapit, sen jälkeen parketti, tehdä valu lattiaan jne. Olisi eri juttu, jos koko keittiö menisi uusintaan. Laatan näköistä laminaattia ollaan ajateltu, mutten oikein tiedä. Mitä mieltä olette? Onko vähän tylsä vaihtoehto? Se on selvää, että sen pitäsi sointua yhteen parketin kanssa. Laatta olisi paras vaihtoehto, mutta se laittaminen. Itse kuitenkin tarkoitus tehdä se homma.Niin ja sitten tuli tämä vastaan.
Odotan innolla mallipaloja saapuvaksi.
Tosin tämä ei (ehkä) käy yläkerran keittiöön ja ruokailutilaan,
mutta alakerran takkahuoneessen tai leffahuoneeseen
voisi olla täydellinen valinta. Vaikeitahan nämä valinnat ovat
tässä materiaalinpaljoudessa, kieltämättä.
Pääasia, että keittiön lattia saa uuden pinnan kesän aikana.
Tosin nälkähän kasvaa syöessä vai miten se nyt meni... ;)))

Palataan asiaan!

17 kommenttia:

 1. Toi on kiva. Mä en itse oikein tykkää siitä laatan näköisestä laminaatista ja laatan hyviä ominaisuuksia siinä ei kuitenkaan ole. Jos ei siis oikeaa laattaa, niin itse laittaisin parketin/laminaatin :)

  VastaaPoista
 2. Kiinnitin myös huomioni jossakin mainoksessa tuohon viinilaatikkolattiaan! Olisi kyllä aika rouhea lattia johonkin.. Mies ei oikein innostunut, vaikkei meillä nyt mitään lattiaremppatarvettakaan kyllä ole :)

  VastaaPoista
 3. Toi on hieno! Näin vastaavan jossain messuilla.
  Mulla olohuoneen lattiahaave elää omaa elämäänsä ja pientä valoa pilkistelee tunnelin päässä!
  Lattian laitto on iso juttu ja vaatii tarkkaa pohdiskelua. Aurinkoista päivää! :)

  VastaaPoista
 4. Aika erikoiselta näyttää kun näkee näin ensi kertaa. Sopii varmaan oikeantyyliseen paikkaan.
  Jos meillä olisi lattiaremontti, niin haluaisin ihan vaaleat lautalattiat tai jäljitelmät.

  Aurinkoista vappuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Kertakaikkisen upea!Loistovalinta sinne minne sopii/passaa :)

  Hyvää vappua!

  VastaaPoista
 6. Oi en ole ennen nähnyt ja on kyllä hienoa! Mutta enpä tiedä kun haluisin valkoiseksi maalatut mutta hyvä kilpailia kyllä on!

  Iloista vappua!
  Anu

  VastaaPoista
 7. I-H-A-N-A!!! Tietäisinpä mihin tuollainen lattia myöskin sopisi ;) Kunhan saat valmista aikaiseksi, täytyy ehdottomasti päästä katsomaan!

  Mukavaa vapunjatkoa sinne <3

  VastaaPoista
 8. Heippa :)
  Me mietittiin myös tuollaista tekstilaminaattia tulevaan taloomme, mutta päädyttiin sit kuitenkin astetta hillitympään vaihtoehtoon. Noita on aika erilaisia loppujen lopuksi, toisissa tekstit tosi korostetusti ja siinä jota me aateltiin oli teksti aika kevyesti esillä. Sopii hyvin varmasti osaan talosta muttei koko talon lattiaksi, niinkun me ajateltiin.
  Tsemppiä lattian valintaan, se on vaikeeta kun kauniita lattioita on niiiin paljon!!!

  VastaaPoista
 9. Anni: Totta, laatan näköisessä laminaatissa ei ole laatan hyviä ominaisuuksia. Laatta olisi varma valinta, jos asennus olisi helpompi keittiöön.
  Teija: Mallipalat saapuivat ja täällä nyt kuumeisesti mietitään, mihin tilaan tuo lattia kävisi parhaiten. Ehkä kuitenkin alakerran huoneisiin, kuten vähän arvelinkin.
  Sari: Minustakin lattia on hieno ja melkein pakko saada sitä johonkin. Pitäisi nähdä lattia isommalla pinnalla, että saisi paremman tuntuman. Vaasassa olisi näyttelytila, mutta kun on niin kaukana meistä.
  Ulla-Kristiina: Mietin myös, jos maalaisi lattian valkoiseksi, mutta lattia on tullut tiensä päähän ja vaatii uutta pintaa.
  Pioni: Niin on! Mallipalat myös vahvistivat sen, kun kolahtivat postilaatikosta.
  Marika: Tosiaankin loistovalinta siihen tilaan mihin käy. Ei käy joka paikkaan. On sen verran erikoinen ja voi kyllästyä helposti, jos laittaa isolle alalle.
  Valloittava Valkoinen: Väri rustic white tästä samaisesta laminaatista on aivan IHANA!!!
  Viivu: Taidanpa tietää, mitä tarkoitat... ;) Ja ilmanmuuta tulet katsomaan, kun saadaan valmista aikaan.
  Linda: Olet oikeassa -ei tod käy koko taloon, tulee aivan liian levoton. Eikä taida käydä meilläkään keittiö/ruokailutila/ eteinen -lattiaksi. Yhtä suurta tilaa kaikki ja ei käy yhteen parketin kanssa, tulee aivan liian erilainen. Hillitympi parempi. Päätös materiaalista tulee olemaan varmasti vaikea!

  Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! Se on jo toukokuu... :)

  VastaaPoista
 10. Vaikeita valintoja.
  Itse olen aidon laatan kannalla, vaikak se olisi kuinka vaikea toteuttaa, sitä käyttömukavuutta vain ei voita mikään ;)

  VastaaPoista
 11. Sanna: Juu, vaikeeta on. Vanha talo niin mikään ei ole yksinkertaista, plääh!

  Kiva, kun liityit joukkoon! Tervetuloa! :)

  VastaaPoista
 12. joo siis tämä on ihana!!meilläki on pari mallipalaa täällä...joskus vähä meinattiin sitä keittiöön:)

  VastaaPoista
 13. Kuules Iraseni, se olis nyt jo kesäkuu...

  Heitin sinnuu tunnustuksella omassa blogissani, oli niin näkönen ;)

  VastaaPoista
 14. Huhuu!!!!

  Tulin vain tännekin vielä sanomaan, että olen todella pahoillani teidän koirajutusta! Ymmärrän asian niin hyvin. Meillekin kävi joskus samoin. Meillä vain ei onneksi ollut odottavia ja pettyviä lapsia. Tsemppiä koko perheelle!

  VastaaPoista
 15. Ihan mielettömän ihana laminaatti! Tollasen voisin kovasti haluta sit ku josku on ihan oma koti :)

  VastaaPoista
 16. Kauniin näköinen lattia. Meidän täytyy myös tilata erikoisparketti asennettuna tässä jossain vaiheessa. Remontti on vasta suunnitteilla, mutta ideoita löytyy jo melko paljon! https://www.tyomiespiitulainen.fi/parkettityot

  VastaaPoista