sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Living in Kuopio

Pääsiäislomalla on ollut aikaa (oikeasti ei olisi, vaan olisi tooosi paljon hommaa!) surffailla netissä. Sen seurauksena löysin etuovi.com:sta ihanan talon ensi kesän asuntomessualueelta Kuopiosta. Siinä on yksi ongelma. Me ei asuta Kuopiossa. Vaan välissä on 169 km. Ei paljon, parin tunnin ajomatka, mutta kuitenkin. Elämä on toisaalla. Mutta haaveilla saa ja pitää, eihän sitä koskaa tiedä, mihin tie vie...


Teksti lainattu www.asuntomessut.fi -sivustolta:

Vuoden 2010 asuntomessut järjestetään Kuopion Saaristokaupungissa sijaitsevalla asuinalueella, jota kutsutaan Lehtoniemen Helmeksi. Nimensä mukaisesti asuinalue on oikea helmi; asumisen laatua ilmentävät tasokas rakentaminen, palvelujen ja harrastusmahdollisuuksien läheisyys sekä kaunis saaristomaisema.

Lehtoniemen Helmen messualueelle rakentuu 34 omakotitaloa, yksi paritalo ja kaksi rivitaloa. Kaikki messutalot sijoittuvat aivan Saimaan vesistöön kuuluvan Kallaveden rantaan tai rannan välittömään läheisyyteen. Lähes kaikista messutaloista avautuu näkymä järvimaisemaan. Messualueen kortteleita yhdistävät kadut Helmikuja (täällä se talo sijaitsee), Helminauha ja Simpukankatu. Ihania kadun nimiä!


Tosiasia on, että joskus minuun iskee kotiseutuahdistus (vai ikäkriisikö?) kympillä. Silloin sitä miettii elämäänsä taaksepäin ja eteenpäin ja sitä asutaanko me todella tässä samassa kaupungissa koko ikämme. Miestä asia ei ole pahemmin vaivannut. Minä olen se, joka asiaa miettii aina silloin tällöin. Joskus enempi, joskus vähempi. Tosin nyt, tämän kaupungin työtilanteesta ja taloustilanteesta johtuen, on mieskin alkanut asiaa miettimään. Kyläkouluja lakkautetaan, luokkakokoja suurennetaan, tärkeitä kulttuurikohteita alasajetaan ja viimeisin uutinen, että 110-vuotta täyttävä opettajankoulutusyksikkö lakkautetaan. Sen myötä lakkautetaan myös reilun parisadan oppilaan opettajankoulutusyksikön harjoittelukoulu ja oppilaat siirretään muihin kouluihin. Ja tännekö sitten lasten pitäisi tulevaisuus rakentaa???Kuopio asuinpaikkana on käynyt mielessä. Poikien ollessa pieniä, vietimme monet kesät Kuopiossa Rauhalahdessa. Tykkäsimme kaupungista. Ei liian iso, muttei liian pienikään. Tämä on tietysti suhteellista, mutta vajaan 40tuhannen asukkaan kaupungista muutettaessa, muutos olisi suuren suuri. Kuopiossa asukkaita yli puolet enempi. Plääh, tämä on nyt tälläistä pohdiskelua, olisihan se iso muutos koko perheelle, ettei tajuakkaan. Ja onko loppupelissä itsekään valmis luopumaan tutusta ja turvallisesta. Olisiko rohkeutta sittenkään, en tiedä.


Niin ja tästä talosta vielä. Ulkoapäin talo ei ole kovin kummoinen. Aika tylsä minusta. Sisältä taas niin uutta, raikasta ja valoisaa. Tykkääntykkääntykkään!!!

Ajattelin, etten voisi luopua tästä kodista, mutta kun katsoo tälläistä uutta taloa, voisin ehkä sittenkin. Vaikka rakastan tätä taloa, niin vanhassa talossa on jatkuvaa remppaa ja se välillä kyllästyttää. Tuntuu, ettei koskaan tule valmista. Senkin ajan ja rahan voisi käyttää johonkin muuhun. Tuohon Helmikujan taloon vaikka... ;)

Lisäkuvia kohteesta:

Osallistu kilpailuun ja voit voittaa Marimekon tuotteita:


13 kommenttia:

 1. Ooh.. tuo eka kuva kolahtaa muhunkin aivan täysillä... ihana! Valoisa, raikas. Kotiahdistus puskee minullakin pintaan aina silloin tällöin (nyt on just sellainen hetki ollut jonkin aikaa) ja silloin huomaan suunnittelevani jos jotakin remppaa ja äskenkin kävelylenkillä katselin joka toista taloa sillä silmällä. Huoh.

  Mutta Kuopion asuntomessuille suuntaamme mekin kesällä. Meidän kaveriperheemme asuu Saaristokaupungissa, ja voi vitsit on kyllä kaunis paikka! Mieheni on kotoisin Kuopion läheltä ja mummiukkilassa käyntien yhteydessä tulee usein piipahdettua Kuopiossakin.

  Rauhallista sunnuntaiehtoota!

  VastaaPoista
 2. Helpotus, kun on muillakin samanlaisia oireita, hih... ;)
  Voin vaan kuvitella, se on varmasti ihana -Saaristokaupunki. Kesällä täytyy suunnata sinne siis.

  Ihanaa, kun huomenna vielä vapaapäivä!

  VastaaPoista
 3. Tuo talon sisustus on niiiiin minun mieleen :)

  VastaaPoista
 4. Ompas valoisia kuvia, ihania! :) Täällä samaa ilmassa... Eilen surffailin etuovi.com:ssa tooooooosi kauan ;)

  VastaaPoista
 5. Ihanan valoisaa! Toi ikkunamäärä kolahti muhun ja avaruus. Silti ehkä hieman liian kliininen omaan makuuni. Ainakin olisi ilmaa ympärillä! Pisteenä iin päällä on kadunnimi, kuinka ihanaa olisi asua Hhelmikujalla!
  Viimeksi ajattelin uutta kotia (siis ihan vain ajatustasolla) alle tunti sitten.
  Kevät tuo muutostarpeen? Who knows!
  Mukava postaus, taidan piipahtaa oikotiellä. (Viimeksi katselin sieltä asuntoja lähialueelta perjantaina ja olivat sellaisia mörskiä, että tarvitsisi laittaa lattiasta kattoon uusiksi.)

  Mukavaa maanantaita! :)

  VastaaPoista
 6. Aika ihana koti kuvissa...!
  Niin erilainen kuin omamme tällähetkellä, mutta ehkä juuri siksi - valoisa se ainakin on!

  Meilläkin asuu tuttavaperhe tuolla Saaristokaupungissa, mukavaa seutua kyllä. Ja Kuopio on oikeasti mukava kaupunki asua, itsehän asuin siellä opiskeluaikana ;)

  Todella surullista luettavaa kyllä Kajaanin tilanne kaikinpuolin tätä nykyä. Etenkin lasten tulevaisuuden kannalta... :(
  Meilläkin tuli silloin poismuutto sieltä ajankohtaiseksi, onneksi J aavisti tehtaan(kin) tilanteen ajoissa. Hyvin ollaan tänne kotiuduttu, eikä olla kyllä kaduttu muuttoa!!
  Meillähän oli sikäli 'helppo' muuttaa, kun ei olla kumpikaan sieltä kotoisin, mutta isoja asioitahan nuo on silti mietittäväksi. Sukulaisia ja ystäviä toki jäi sinne, mutta pakkohan sitä on ensisijaisesti ajatella omaa ja lasten tulevaisuutta. Ja kun eihän me edes muutettu maailmanääriin sentään ;)

  Mukavaa uutta huhtikuista viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 7. Aivan mahtavan hieno koti, messuille olis kiva päästä käymään. Iloiset nimppari onnittelut sinulle:)Helmikuja on kyllä niin ihanan niminen osoite että kyllä siellä kelpais asustaa.

  VastaaPoista
 8. Merja: Minustakin se on aivan ihana!

  Krista: Aika menee huomaamatta etuovi.comin sivuilla. Sitä on siis liikkeellä muillakin -surffailua. Hih!

  Sari: Aivan, hieman kliininen on sisustus, mutta muutamat vanhat huonekaluja pehmentäisivät sisustusta, eikös? Ikkunamäärä on huikea, mitenkähän nuo korkeat ikkunat saisi edes pestyä. Täytyisi varmaan vuokrata joku nosturi.

  Marielisa: Joo-o täysin erilainen koti on meilläkin. Siskoni asui myös Kuopiossa opiskellessa ja sanoi, että voisi muuttaa sinne takaisin jos olisi sellainen elämäntilanne. Jotkut taas eivät tykkää. Puhuvat savolaisten kieroudesta, no joo... Entäs kainuulaisten kateus sitten. Kaikella on puolensa. Mutta ihana kuulla, että olette kotiutuneet, se on niin tärkeä asia, että viihtyy!

  Hanna: Kiitos! Ihana, kun muistit!

  TainaSusanna: Kiitos myös sinulle muistamisesta!

  Kiitos kommenteista ja hyvää alkavaa viikkoa! Ihania olette!

  VastaaPoista
 9. Kertakaikkiaan ihana talo. Valoisa ja avara. Voisin muuttaa tuollaiseen kahdestaan Miehen kanssa eikä olisi liikaa tilaa.
  Kiva kuitenkin katsella edes kuvia.

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 10. Ulla-Kristiina: Näin on, kuvia on kiva katsella... Kiitos samoin sinulle, mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 11. Iiihana! Juuri sellainen valoisa ja korkeaa tilaa mistä tykkään.

  Työkaveri rakentaa juuri Kuopion messualueelle. Pakko kesällä lähteä käymään, olisi sitten elämäni ekat asuntomessut. Ennen en ole voinut lähteä, kun iskee niin armoton asuntokuume! :-D

  VastaaPoista
 12. Jassu: Joo-o, talokuumetta siellä käynti ei lievennä vaan pahentaa, mutta sieltä saa myös ihania sisustusideoita... ;)

  VastaaPoista