sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Energistä helmikuuta!Tammikuu on mennyttä ja helmikuussa on jo lupaus keväästä. Viime viikolla havahduin töistä lähdettyä, että hei täällähän on vielä valoisaa! Jei! Parasta on myös se, että järkkypakkaset ovat poissa ja toivottavasti myös pysyvät. Ei jää ikävä, antaa kevään tulla vaan! Siitäkin huolimatta, että...

Keväisin minulle iskee väsymys. On ihan huippujuttu, kun aurinko paistaa ja valon määrä lisääntyy, mutta ei voi vaan mitään että väsyttää, ketuttaa ja olo on todella ei-energinen. Olen lukenut sen johtuvan juuri tuosta lisääntyvästä valon määrästä. Väsymystä voi ehkäistä popsimalla vitamiineja ja pitämällä huolen monityydyttymättömistä rasvahapoista, kivennäis- ja hivenaineista. Olenkin aloittanut tankkauksen tällä erää hyvissä ajoin. Osa tulee purkista, osa ruokavaliosta.
Kevätväsymyksestä SUPERruokiin. Kuten kuvasta huomaa, täällä on menossa jonkun sortin elämäntaparemontti. Siihen on syynsä. Minulla on ollut erilaisia ongelmia aineenvaihduntani kanssa jo usean vuoden ajan. Mitta tuli täyteen ja yritän nyt tosissani tehdä töitä sen eteen, että olisin paremmassa jamassa ja eipä olisi haitaksi, jos siinä sivussa muutama kilokin tippuisi. Tarkoitus ei ole kuitenkaan laihduttaa (en kykene siihen kurinalaisuuteen enkä halua jojotella diettien kanssa) vaan saada pysyviä elämäntapa muutoksia aikaan. Se ei ole helppoa se. Arjen pyörityksessä sitä laiminlyö itsensä huomaamatta. Etenen siis hyvin pienin askelin. Enkä tee tästä pakkopullaa. Kompastuskiviä ovat olleet kunnollinen aamupala (ei meinaa upota vieläkään), säännölliset ateriarytmit (tämä olisi se erityisen tärkeä juttu), vedenjuonti (pitää varmaan sitoa juomapullo kaulaan) ja säännöllinen liikunta. Terveisiä vaan kymppikilsan lenkiltä. Onneksi on tuo koira, joka on varsinainen personal trainer ja ystävät, joiden kanssa liikkua. Hyötyliikuntaa olen lisännyt ja kävellyt nyt työmatkani. Se ei ole pitkä, mutta jos teen sen joka päivä kilometrejä kertyy viikossa 17. Huomaamatta. Olohan on myös ihan erilainen, kun on reippaillut töihin.
Kuvassa superfood suosikkini. Chia-siemenet. Ovat erittäin hyvä ja ravintorikas lisä päivittäiseen ruokavalioon. Super kuidunlähde myös ja paljon, paljon muuta. Tällähetkellä käytän myös kuitupitoista ravintolisä Fructolaxia ja toivon pian pääseväni jonkunlaiseen balanssiin vatsani kanssa.

Chia-siemenistä kannattaa muistaa, että ne tulee rikkoa joko blenderillä tai muulla ennen syömistä, täten saa parhaiten niiden sisältämät ravintoaineet elimistön hyötykäyttöön. Suosittelen!

Nyt kello on taas liian paljon. Tästä aiheesta voisin kirjoittaa vaikka romaanin, mutta on pakko katsoa hieman vaatetusta huomiselle... Superkivaa alkavaa viikkoa sinulle! ♥


9 kommenttia:

 1. Tänä aamuna tarvitsisin piristävää appelsiinia - kauppaan siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Appelsiinit on just nyt niin parhaita! Tulee syötyä oikein urakalla... :)

   Poista
 2. Chia siemenet onkin mulle ihan uusi tuttavuus. Onko ne ihan luontaistuotekaupan kamaa? Täytyy laittaa mieleen, kunhan ensin saisin ostettua sen blenderin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, luontaistuotekaupasta olen omani hankkinut. Tosin lähikauppaankin oli ilmestynyt.

   Blenderi on hankintalistalla täälläkin, ei ole tullut mieleinen vastaan vielä.

   Ja tuosta siementen murskaamisesta luin vasta eilen. Tänään sitten kokeilin murskausta ja hieman hankalaa se kyllä oli, joten taidan jatkaa ihan entistä käytäntöä.

   Poista
 3. Appelsiinit ja ulkoilu ovat oma lääkkeeni kevätväsymykseen. Eivät ne ihan täysillä tepsi, mutta apuakin on :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niistä on apua! Ja mikäs sen mukavampaa kuin ulkoilla auringon pilkistäessä pilven raosta ja juoda kuumat kaakaot kuistilla... :)

   Poista
 4. Pitääkin kokeilla noita siemeniä!
  Täällä myös jonkinlainen remontti meneillään, muttei myöskään mitään pakkopullaa!! Vaan just niin, että yrittää panostaa siihen "oikeiden" ruokien syömiseen yms... Mä oon myös ollut huono syömään aamupalaa, mutta nyt joka aamuksi hedelmäsalaattia kaakaonibseillä-ihan parasta!:)

  Kivaa loppuviikkoa!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun piti googlettaa nuo kaakaonibsit -kävelen samantien ostamaan. Kuullostaa siis niin hyvälle tuo yhdistelmä hedelmäsalaatti + nibsit.

   Suosittelen myös chiaa. Ja kun kirjoitin tuosta murskaamisesta, niin luin siitä vasta ed. viikonloppuna ja kokeilin... Hieman hankalaa hommaa (mulla ei blenderiä), joten taidan jatkaa entisellä linjalla. Eli sellaisenaan rahkaan, jugurttiin tms. Tai sitten liotettuina.

   Kivaa viikonloppua -jee, se on taas perjantai! ♥

   Poista
  2. Miltäs nibsit maistuu?:)

   Mä myös ostin chia-siemeniä, vielä toistaiseksi lusikoinut ihan sellaisenaan.:)

   Kivaa loppuviikkoa!♥

   Poista