sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Raatihuone

Tiedosto:Kajaani Raatihuone 20090116.JPG
Kuva netistä.


Kesäkuussa vuokrasimme tämän ihana 30 -luvulla rakennetun talon keskeltä kaupunkia. Pidimme siellä esikoisemme Jessen valmistujaisjuhlat. Raatihuone on kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja vanhin Kajaanin keskusta-aluella säilynyt rakennus. Se on siis niin kaunis, ulkoa kuin sisältäkin. Että voisin vaikka asua.


Nyt talo on taas vuorattu käyttöömme ja perjantaina, jota jo kovasti ODOTAN!!!!!! kokoonnumme sinne ystäviemme kanssa juhlimaan syntymäpäiviäni. Teemana on back to the 80's. Palaamme siis ihaniin nuoruusvuosiini, ou jee. Ja pukeutumiskoodi on tietysti teeman mukainen. Sähäkkää sähkönsinistä ja pinkkiä on tiedossa, laittelen kuvia sitten juhlien jälkeen. Hieman stressiä meinaa kyllä olla ilmassa. Koulun näyttötyön tekeminen vaiheessa ja olen oikea superjuhlastressaaja muutenkin, mutta ystävät ihanat ovat luvanneet auttaa, joten eiköhän sitä juhlat saada aikaan. Torstai -iltana pääsemme jo laittamaan kaiken valmiiksi, pöytäliinat, astiat. Yritän ottaa rennosti. 

Raatihuone ja Venla. 


Raatihuone on toiminut Elias Lönnrot -keskuksena vuodesta 2007. Taloa voivat vuokrata mm. yksityiset ja yhdistykset pienimuotoisiin juhliin ja kokouksiin. Museovirasto, Kajaanin kaupunki ja Elias Lönnrot -seura edellyttävät, että käyttäjät sitoutuvat varovaisuuteen ja esimerkiksi kynttilöitä ei saa poltaa sisätiloissa ollenkaan, mikä on täysin ymmärrettävää. Onneksi nykyään on olemassa paristoilla toimivia kynttilöitä. Joten niitä käytetään. Kakkuun olen varannut myös kynttilät, mutta lupaan puhaltaa ne kaikki kerralla. Eihän niitä nyt paljoa ole, eheheh.

Tänään olimme lastenjuhlissa Venlan koululla. Ratsastus ja onginta ne parhaat jutut. Lisäksi on syöty hyvin, löhöilty sohvalla (lähinnä minä, Täydellisten naisten seurassa, kuinkas muuten) ja leivottu. Pätkispiirakkaa, njam. Aamulla keitämme kahvit, viemme ne sänkyyn, laulamme iskälle ja halaamme monta kertaa. Puolilta päivin suuntaamme jäähallille katsomaan Jamin peliä. Mummulassa ja haudoilla käymme sitten illemmalla. Tälläistä tänne. Raportointia juhlista seuraavassa postauksessa.


Oikein hyvää isänpäivää! 


5 kommenttia:

 1. Voi vitsi, tuttuakin tutumpi Raatihuoneen torihan se siellä!

  Kiva teema juhlissasi, hih. ;))
  Ehdottomasti kuvia näytille sit juhlien jälkeen - teille tulee takuuvarmasti kivat kekkerit!!

  Tsemppiä sinne niin näyttötyön tekemiseen kuin juhlien järjestämiseenkin - hyvin ne menee. ;)

  VastaaPoista
 2. Kivan näköinen paikka ainakin nuin ulkoapäin! Meilläkin on tässä juhlapaikan hakua ollu ens kesälle, mut harmi kun ei asuta enää niin Kainuussa, siellä ois paljon upeita paikkoja :D!

  VastaaPoista
 3. Mari: Kiitos tsempistä -sitä tarvitaan! Miljoona asiaa, nyt oikea loppurutistus, mutta kyllä kaikki järjestyy. Niin monet naurut naurettu jo ennen juhlia, vaatteiden ym. juttujen kanssa, että kuvia seuraa. :)))

  Saila: Toivottavasti löydätte kivan juhlapaikan juhliinne! Raatihuone on oikea aarre...

  VastaaPoista
 4. Hei,ajattelin hihkaista kaikille blogini lukijaksi itsensä merkinneille henkilöille, että halutessaan blogiini löytää profiilissani näkyvällä blogilla Biskopsvägen.

  Vaihdoin nimittäin blogin osoitetta, enkä ollenkaan tajunnut sitä,ettei sinne tietenkään pääse enää vanhaa reittiä.

  Iloista joulunalusaikaa! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä, kävin kurkkaa jo. Palaan paremmalla aikaa. Liityin myös lukijaksi.

  Kiitos samoin! Lunta saatiin jo, mutta taitaa sulaa pois loppuviikosta...

  VastaaPoista