keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Ihanuuksia

Uusimmasta tove hem & trädgård -lehdestä löysin tämän ihanan vanhoja huonekaluja myyvän putiikin http://www.butiklanthandeln.se/se/


Kevät tulee, vaikka lunta on vielä tuhat metriä. Ensimmäisiä kevään merkkejä on siemenien hamstraus kaupoista. Siinä ei ole sitten mitään rajaa. Anyway. Tällä viikolla kylvettiin ensimmäiset kukkien siemenet, ripoteltiin ohraa kippoihin ja tänään ostin vielä kauran siemeniä. Ja lisää kukkien siemeniä. Sanoinhan, ettei mitään rajaa. Kohta meillä on melkoinen viljelmä. Sitten kyllästyn hoitamaan niitä, en muista kastella, ne kuolee ja ostan kalliilla hinnalla jostain puutarhalta. Katsotaan miten puutarhurin käy! Lisää infoa myöhemmin...

Trädgårdssoffa

Tällä penkillä haluaisin istua ja katsella kaunista kukkapenkkiä ja juoda kahvia ja lukea lehteä ja syödä suklaata. Ainiin, eihän meillä ole kukkapenkkiä enää. Kun joku laiska puutarhuri kyllästyi kitkemään sitä ja käski miehensä tuohoamaan sen. Kaikenlaisia puutarhureita! Nyt siinä on vaan kauniita kiviä.

Rosa pralin SÅLD

Eräänä aamuna herätessä, kuulin yhden varman kevään merkin -linnunlaulua! Silloin tiesin heränneeni talviunesta...

15 kommenttia:

  1. Vitsi, mitä aarteita kaupassa oli! Olisin voinut ottaa puolet kalusteista omaksi! Kiitos linkkivinkistä!
    Ihanaa , että kevät tulee!

    VastaaPoista
  2. ihania juttuja putiikissa, täällä myös ohraa laitettu kasvamaan, jospa sen kasvaminen toisi kevään tullessaan:).. niin ja herneeversojakin on kasvamassa:)

    VastaaPoista
  3. Ainiin, ne herneenversot... Laitan heti huomenna. ;)

    VastaaPoista
  4. Oi, teillähän puhaltelevat jo ihanat kevättuulet! Kuukauden päästä maa saattaa jo vihertää, ajatella! Ja tuolla penkillä olisi kyllä tosi soma istuskella ja katsella vaikka taivaan pilviä.
    Kiva postaus!

    VastaaPoista
  5. Lunta tosiaan on niin paljon, että lienekö sulanut vielä syyskuussakaan...

    Meillä on toka kesä omassa talossa (mutta viime kesä meni vauvahuuruissa), nyt olis into laittaa kaikkee ja kokeilla just siementen kasvatusta ja sitten siirtää niitä hellästi maahan kesän tullen. Minkään näköstä kokemusta mulla ei tosin oo mistään (puutarhaan liittyvästä), mutta eikös jo innolla pääse aika pitkälle? ;) Posti toi Viherpeukalo-lehden, taidan siitä tilata sellasen "valmiin" kukkapenkki-lajitelman.

    Kun nyt vaan tulis se kesä sieltä. Ihme maaliskuu, kun vieläki on parikymmentä pakkasta. Kesän on PAKKO olla hyvä, kun tää talvi on ollu tämmönen. Suunnittelin viettäväni kesän tuossa paltaniemen hiekalla, joka aamu vaan eväät ja lapsi kainaloon :D

    Mukavaa maaliskuuta sinne toiselle laidalle kaupunkia :)

    VastaaPoista
  6. Löysin jotain mutkaista reittiä blogiisi ekaa kertaa. Kivakiva! Olen kiinnittänyt itsekkin huomiota linnunlauluun, voi että se kuulostaa raikkaalta. Tänään tosin taas lumimyräkkä yllätti, joten linnunlaulua ei taida aamulla kuulua. Mukavaa viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
  7. oI että täytyy kurkata ehdottomasti. Ihanaa kevään viikonloppua!
    Ilona

    VastaaPoista
  8. Ihania vaaleanpunaisia hunekaluja noissa kuvissa. Täälläkin pitäisi aloittaa rairuohoje ja kaikkien muidenkin kukkien kylväminen. Ihnaa ne kevät tuleepian, vbaiiak nyt sataakin lunta :D

    VastaaPoista
  9. Kuulostaapa tutulta - olenkin päätynyt ostamaan kukat kaupasta ja jotenkin ne sentäs muistan kastella, välillä huonolla hapella nekin.
    Mukavaa linnunlauluista viikonloppua.

    VastaaPoista
  10. Hiiriemo: Kiitos! Tämän lumimäärän keskellä tuntuu todella oudolta ajatus, että maa joskus vielä vihertääkin, hih... ;)

    TainaSusanna: Kiitos samoin! Siellä Paltaniemellä on puutarha, jossa tod hyvät kukat! Ja hiekkaranta... kuullostaa kivalta suunnitelmalta ja kesän on pakko olla hyvä!!!

    Hanni: Kiva, kun löysit... :) Samoin, mukavaa viikonloppua!

    Ilona: Kiitos samoin! Sivuilla on varmasti sinua kiinnostavaa, ajatellen puotiasi... ;)

    Sanna: Nuo vaaleanpunaiset on just niin ihania!!!

    Ihanan aurinkoista viikonloppua kaikille ja kiitos, kun kommentoit! <3

    VastaaPoista
  11. Lennu: Kiitos samoin sinulle! Minä en siis ikinä opi, vaan aina täytyy uudelleen ja uudelleen kokeilla... Ja kipittää sitten sinne puutarhalle loppupelissä. ;)

    VastaaPoista
  12. Kiitti vierailusta blogissani. Mukavalta näyttää täälläkin:)

    VastaaPoista
  13. Kiitos Taina, kun piipahdit! :)

    VastaaPoista
  14. Ihmettelin mihin olit hävinnyt. Onneksi löysin tänne uuteen blogiin. Kivalta näyttää!

    Linnunlaulu on minustakin varmin kevään merkki!

    Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  15. Täällähän minä, hihii... Kiva, kun löysit tänne! :)

    VastaaPoista